Skip to main content

TURISME CULTURAL

PER SABER-NE MÉS SOBRE CATALUNYA I L’ALT URGELL

LES HOMILIES D’ORGANYÀ

Les Homilies d’Organyà són uns dels texts més antics escrits en llengua catalana, que daten de finals del s.XII o principis del s.XIII. Es varen trobar el 1904 a la rectoria d’Organyà i avui en dia se’n pot veure una còpia. Els documents es troben en una sala especial a la Plaça Homilies d’Organyà (Organyà).

DINOSFERA

A Coll de Nargó s’hi troba un dels jaciments d’ous i nius de dinosaures més importants d’Europa. A part del jaciment, també hi ha un moseu i un conjunt d’activitats centrades en els dinosaures. Es troba al C/Xavier Marot, Coll de Nargó.

Més informació a: www.dinosfera.com

POU DE GEL (OLIANA)

Un pou de gel és una construcció de pedra que s’utilitzava per emmagatzemar gel i conservar productes frescos. A Oliana, aquesta construcció es troba al voltant del riu de la Flor i és fàcil d’accedir-hi creuant el poble. Disposa de zona de pícnic. Per accedir-hi, s’ha de fer una sol·licitud prèvia.

Per a més informació: 973470035

POU DE GEL (SOLSONA)

És una estructura similar a la del Pou de gel d’Oliana, però té una millor conservació i té horaris d’obertura (en aquest cas, l’entrada no és gratuïta).

Es troba a la Crta. de Bassella, Solsona.

Per a més informació i reserves, a: www.turismesolsones.com / 973482310

MUSEU DE LA MOTO

Si sou amants de les motos, en aquest museu de Bassella podreu trobar un recorregut per la història de la motocicleta des dels seus inicis fins a l’actualitat. Compta amb més de 190 models de motocicleta i va ser el primer museu d’Espanya dedicat íntegrament a les motos.

Es troba a la Carretera C-14, km 134, a Bassella

Per a més informació: www.museumoto.com

CATEDRAL DE STA. MARIA D’URGELL I MUSEU DIOCESÀ

La Catedral és l’edifici més emblemàtic de la ciutat de la Seu d’Urgell. És l’única catedral d’estil romànic que es conserva a Catalunya. A més, també s’hi pot visitar el museu diocesà d’Urgell.

Es troba a la Plaça del Deganat, 16, de la Seu d’Urgell.

Més informació a: www.museudiocesaurgell.org

MUSEU DE LES TREMENTINAIRES

Les trementinaires eren dones originàries de zones de muntanya que es dedicaven a la recol·lecció d’herbes remeieres i olis essencials, l’elaboració de remeis i la comercialització d’aquests productes en masies i pobles de Catalunya al llarg d’unes rutes que eren recorregudes a peu. En aquest museu, podràs conèixer qui eren les trementinaires, quines herbes i remeis comercialitzaven i com organitzaven les seves rutes.

Més informació a: www.trementinaires.org

Per a més llocs d’interès: http://www.alturgell.cat/museus